Корисний і ситний сніданок: який він?
- 11.11.2020
- 0 comments
- admin
- Рубрика: Кухня
- 0
Знайти зранку час для сніданку – справа не з легких. Особливо коли під ковдрою так тепло і затишно, а будильник вже відключений. Та медики радять не ігнорувати перший прийом їжі, оскільки саме завдяки йому ми отримуємо весь запас корисних речовин на день.
І поширений варіант – чай з бутербродами, а то й ще гірше – кава на голодний шлунок, це зовсім не те, що потрібно організму. Ідеальний сніданок на думку дієтологів має бути:
-
Легким
-
Натуральним
-
Нежирним
-
Смачним
-
Легким у приготуванні
Що ж найкраще підійде на сніданок?
1. Каші та мюслі
Те, що мама в дитинстві розповідала про каші – правда. Вони дійсно містять дуже багато клітковини та білку, які так важливі протягом дня. До того ж, вони ситні – лише декілька ложок такої страви допоможуть не відчувати голоду до обіду.
Якщо ж ви все таки не фанат такої їжі, популярними зараз є мюслі. Це та ж вівсяна каша, тільки з додаванням горіхів, сухофруктів, насіння і зерен. Вони дуже зручні в приготуванні, адже їх не потрібно варити. Суміш просто заливається теплим молоком або йогуртом, за рахунок чого корисні речовини нікуди не зникають.
2. Яйця
Яйця – досить популярний сніданок в Україні. Є навіть дослідження про те, що вживання яєць сприяє зменшенню окружності талії, ваги і відсотку жиру. От тільки йдеться не про знайому з дитинства яєчню. Для сніданку найкраще підійдуть зварені «в мішечок» яйця. При цьому способі варіння яєць жовток залишається рідким і зберігає всі корисні мікроелементи та вітаміни.
3. Салат
Салати – унікальна страва, адже їх можна їсти хоч щодня завдяки кількості варіацій. Вони можуть бути не тільки овочеві, а й фруктові або з додаванням горіхів, ягід.
У ранковий салат можна додати шматочки курячого філе і він відразу стане максимально поживним і ситним, адже курятина – це джерело багатьох корисних елементів. На таку страву ви не витратите багато часу, адже м’ясо може бути вже попередньо замариноване. Наприклад, продукція нової лінійки ТМ «Пан Курчак» готується за 8 хвилин і ви якраз встигнете нарізати інші складові салату.
Причому необхідно пам’ятати, що вживати треба тільки що приготовлений салат. Так організм отримає вітаміни, що містяться в інгредієнтах, з мінімальними втратами.
4. Сир
Сир багатий на білок і здатен прогнати голод так само ефективно, як і яйця. Цей продукт також містить вітаміни групи В, вітамін А і кальцій. Причому його жирність повинна складати не більше 9%.
Можна їсти не просто такий сир, а ще й страви, приготовані з нього. Наприклад, це можуть бути запіканка, нежирні сирники, пудинг або суфле. Сир можна змішати з іншими молочними продуктами: кефіром, ряжанкою, йогуртом або з додатковими складовими: з перцем, зеленню, фруктами чи горіхами.
Смачного!
Комментарии закрыты.