
Японський смаколик ‒ суші
- 17.02.2020
- 0 comments
- admin
- Рубрика: Свежие статьи
- 0
Будь-яке українське місто має суші-бари та сервіси з доставки їжі. Треба сказати, що така страва від суші Uze Tut, вже давно стала улюбленим смаколиком багатьох українських родин. Для когось вони стали найулюбленішим їством, а для когось ‒ це делікатес, який треба вживати лише на свята. Взагалі, цю страву вважають корисним блюдом, і щоб її скуштувати, сьогодні не обов’язково їхати до Японії. Проте навіть при всій їх різноманітності, багато хто не має уяви, що собою являє ця їжа, і інколи через це навіть лякаються її куштувати, вважаючи, що вона може нашкодити здоров’ю.
Користь чи шкода
Якщо вірити дієтологам, то виявляється, що суші дійсно дуже корисна страва, яку можна вживати із задоволенням і з користю для здоров’я. Річ у тому, що ці роли вміщують в собі дуже багато корисних сполук, які зберігаються внаслідок особливого приготування цього шедевра кулінарії. Основною частиною цієї лакомини є рис, багатий на:
- складні вуглеводні;
- рослинну клітковину;
- білкові сполуки;
- залізо.
Всі це вкрай необхідно для організму людини. Крім того, морепродуктам та рибі, які входять до складу цього делікатесу, притаманна низька калорійність. Однак при цьому, вони забезпечують людину:
- білком;
- фосфором;
- цинком;
- калієм;
- йодом;
- жирними кислотами.
Соєвий соус, який подають до столу разом з суші, включає до свого складу вітаміни групи B. А якщо разом з ролами принесли японську гірчицю «васабі» ‒ то це скарб вітаміну C. Все це говорить тільки про користь суші-ролів, і аж ніяк ні про шкоду.
Якщо дуже хочеться скуштувати
Ця традиційна японська страва складається з морепродуктів, рису, а інколи й овочів. І якщо бути впевненими у свіжості і якості цих складових, а також в їх правильній обробці, то суші можна вважати цілком безпечною їжею. Але що робити, якщо деяким притаманно боятися вживати щось нове, але при цьому дуже цього хочеться? Відповідь дуже проста ‒ треба дотримуватись кількох правил:
- якщо дуже кортить скуштувати японську страву ‒ треба вибирати тільки перевірені заклади, які мають гарну репутацію;
- замовляти невеликі порції;
- якщо в такому закладі в перший раз, то віддавати перевагу тим стравам, інгредієнтам яких попередньо проводять термічну обробку;
- не треба вживати суші-роли занадто часто.
Якщо дотримуватись цих маленьких, але цілком корисних порад, ця страва зможе надати велику насолоду, а інколи може стати головним блюдом вишуканої вечері.
Комментарии закрыты.