
Всім відомі ласощі — мармелад
- 11.12.2022
- 0 comments
- Author
- Рубрика: Новости
- 0
Мармелад sweli.com.ua — усім відомі ласощі, назву яких дали французькі кондитери, і в дослівному перекладі вони звучать як «довго приготоване яблуко». Відомо, що мармелад готували ще давні греки, тільки назва цього десерту була іншою — «петле», що означає «легкий щит». Приготування ласощів відбувалося шляхом випарювання соку з плодів яблук та айви на відкритому сонці.
У наш час виробники пропонують різні види мармеладу, з усілякими смаками, різною формою та забарвленням. Але купити по-справжньому якісний продукт виявляється складно.
Вибираючи його, необхідно насамперед звертати увагу на поверхню. Якщо мармелад липкий і вологий, отже, умов зберігання не дотримувалися належним чином. Хороший та якісний мармелад – це сухий продукт. Форма ласощів також має бути чіткою та недеформованою, а консистенція – еластичною. На зрізі якісний мармелад зазвичай гладкий та прозорий. Смак десерту повинен бути дещо кислим, якщо він занадто солодкий, навіть нудотний, то це мармелад низької якості.
Склад продукту
При виборі мармеладу слід звертати особливу увагу на колір. Якісна продукція має однорідне напівпрозоре забарвлення, і чим більше воно бляке, тим ймовірніше, що при виробництві застосовувався натуральний барвник лютеїн. Використання штучних барвників, які є найсильнішими алергенами, при приготуванні мармеладу надає йому яскравих кольорів і відтінків. Якщо до складу ласощів входить агар-агар, пектин, патока, желатин, яблучне пюре, лимонна кислота, такий продукт ідеальний для вживання.
Купуючи мармелад на вагу, обов’язково перевірте дату виготовлення на упаковці. Такий продукт зазвичай фасується в картонні коробки, а термін зберігання проставляється на поверхні. Ваговий мармелад не повинен липнути до пальців, поверхня його не повинна бути вологою. Але якщо насолода надзвичайно тверда і суха, а також легко ламається в руках, значить, мармелад просто висох у результаті неправильного зберігання.
Комментарии закрыты.