Походження назв ролів
- 17.02.2022
- 0 comments
- admin
- Рубрика: Отдых
- 0
Страви японської кухні давно завоювали серця багатьох гурманів по всьому світу. Але і зараз не всі її секрети нам відкриті. Історії про те, звідки пішли назви самих затребуваних сетів та як з’явилися назви ролів і суші насправді дивні! Якщо проявити інтерес до деяких фактів та рецептів, то можна дізнатися деякі кулінарні таємниці загадкової Японії.
Багато найменувань суші та ролів знають практично в будь-якому куточку світу. Але мало хто з любителів східних делікатесів зможе розповісти, чому вони мають саме таку назву. Майстри Kaifui Sushi відкривають завісу таємниці та знайомлять нас з історією деяких з них.
Які бувають роли
Перш за все слід вказати, які існують види ролів.
Макідзусі в перекладі означає «закручені». За допомогою циновки з бамбука згортається рулет, де зовнішній шар — це водорості норі, наступний рис та начинка, що складається з декількох інгредієнтів. Такий виріб нарізають однаковими шматочками та подають до столу.
Хосомакі є роли невеликого розміру з начинкою всього з одного продукту. Яким він буде — вирішувати шеф-кухарю. У діаметрі рол становить приблизно 3 см. Найчастіше використовують в якості наповнення огірок, тунця або вугра.
Футомакі — це роли великого розміру. Їх діаметр близько 5 см. Тут начинка складається з декількох складових.
Урамакі є дуже оригінальною стравою, оскільки у ній рис розташовується зовні, а норі з наповненням — всередині ролу. Популярна подача з прикрасою з кунжуту або дрібної ікри.
Найменування ролів відображають назви продуктів, з яких вони зроблені.
Назви ролів
Темпура є особливим способом обсмаження. У традиційному варіанті використовується надзвичайно тонке тісто. Спочатку готується рол, потім на нього наносять тісто та недовго обсмажують у фритюрі. Для начинки застосовують креветки, лосося, вугра й інші морські дари. Нерідко подають з водоростями та редискою дайкон.
Унаги — досить часто можна зустріти в найменуваннях ролів і суші. Перекладається як «річковий вугор». Як правило, використовується невеликий шматок смаженого унаги, добре политий соусом теріякі. Зустрічаються види з огірком, авокадо або сиром «Філадельфія».
«Каліфорнія» являє собою один з найбільш популярних у світі ролів. Назву свою він отримав на честь місця, де його придумали — одного з штатів Америки. У 70-ті роки кухар з Японії відкрив невеликий ресторан в Лос-Анджелесі, де подавалися страви японської кухні. Однак не всі місцеві жителі сприйняли їх. Тоді Хідеказу тоді адаптував рецепти під смаки американців. Так було створено одну з найбільш затребуваних страв японської кухні.
«Філадельфія» також є ролом американського походження. Майстри з Японії додали до традиційних інгредієнтів ті, що цінувалися місцевим населенням. Вийшов неймовірно смачний та ситний рол, який люблять у багатьох куточках світу.
Дракон — рол, який став одним із символів Країни Вранішнього Сонця. Існує кілька варіантів приготування страви. Найчастіше начинка складається з вугра, огірка та лосося.
Темаки перекладається як зроблений руками рол. Робиться конусоподібної форми і має начинку з одного компонента — крабового м’яса.
Різновидів ролів існує дуже багато. Майстри Кайфуй Суші Полтава пропонують як страви, приготовані за традиційними рецептами японських кухарів, так і адаптовані під європейські смаки. Для цього вони використовують лише свіжі, якісні продукти.
Комментарии закрыты.