Цікаві факти про роли темпура
- 14.01.2022
- 0 comments
- admin
- Рубрика: Отдых
- 0
Роли темпура, або ж запечені, сьогодні мають чисельну армію шанувальників. Цю незвичайну страву полюбляють через неймовірний смак, апетитний аромат і поживність. Однією порцією можна наїстись на тривалий час. Як стверджують працівники KILOGRAMM SUSHI PROJECT Рівне, саме тому попит на роли темпура зростає. Готується така їжа приблизно так, як і звичайні роли, але їх вмочують в кляр, приготований по особливому рецепту, та відправляють до печі для запікання. Коли утворюється золотиста скоринка — роли готові. Такий різновид своєї традиційної страви японці називають темпура. Ми представляємо кілька цікавих фактів про них.
Запечені роли родом з Португалії
Саме португальці завезли до Японії рецепт неймовірно ніжного кляру. Власне роли є винаходом жителів країн Азії. Колись португальці придумали смачну та поживну страву, яку можна було вживати навіть під час посту. Адже у такі періоди не дозволялось вживання м‘яса. Тому потрібно було заміняти цей продукт чимось іншим. Заборони на рибу не було. Її готували у найрізноманітніших варіаціях. Один із них — обсмажувати її у клярі. Так з‘явився вислів «ad tempora cuaresma», що у перекладі означає «під час посту».
Згодом, коли португальці стали плавати до японських островів, вони навчили місцеве населення готувати кляр, що робив страви особливо смачними. Майстри Японії пробували просто обсмажувати у ньому морські дари та шматочки риби. Але згодом вони прийшли до застосування його для виготовлення нового виду ролів. А власне у Португалії на декілька століть вживання кляру було майже забуте. Повернулось воно лише з поширенням у світі японської національної кухні.
Для створення кляру необхідні особливі інгредієнти
Для створення дійсно смачних і хрустких ролів темпура треба, щоб кляр був невагомим, але при обсмаженні давав легку хрустку скоринку. Цього результату можна досягти виключно при ідеальному дотриманні способу його виготовлення. Важливо, щоб усі компоненти точно відповідали рецепту: дуже холодна, майже крижана вода, суміш в однакових пропорціях рисового та пшоняного борошна, інколи з додаванням крохмалю та розпушувачу, та найякісніші яйця. Усі продукти треба гарно змішати та збити. Далі шматочки готового ролу слід вимочували в отриманій суміші та обкатувати у панірувальних сухарях, які повинні бути виготовлені виключно з пшениці найвищого ґатунку. Таким чином скоринка ролу вийде ніжною та водночас хрусткою, з чудовим золотистим кольором.
Норі в запечених ролах розміщується всередині
У класичній версії приготування ролів першим шаром є водорості норі. А вже потім йде рис та наповнення. Але для теплих ролів краще, якщо рис та норі поміняти місцями. Все тому, що кляр ліпше тримається на рисі. І тому практично усі роли темпура готуються так. Але все ж є майстри, яким вдається приготувати запечені роли неховаючи норі всередину.
Щоб приготувати роли темпура потрібна спеціальна олія
Для нас та багатьох європейських країн звичне використання на кухні соняшникової та оливкової олії. Та для японців характерне застосування й інших різновидів продукту. Для запечених ролів не підходить олія з кокосу через свою температуру нагріву. Зазвичай для такої страви беруть олію з кунжуту або ж з рису. Важливо її добре розігріти. Коли роли обсмажені, олію промокають серветками з паперу, щоб зробити їжу менш калорійною.
Роли темпура слід їсти одразу
Лише при вживанні цієї страви одразу після приготування можна відчути у повній мірі її смак. Вже за деякий час вона почне його втрачати.
KILOGRAMM SUSHI PROJECT представляє великий вибір ролів темпура з різними начинками та інші різновиди страви. Усі вони фантастично смакують та насичують організм енергією надовго.
Комментарии закрыты.